Собівартість органічного гороху на 65% менша за традиційний
Собівартість органічного гороху завдяки економії на мінеральних добривах і засобах хімічного захисту рослин менша майже на 65% за горох, вирощений за традиційною технологією.
Про це журналу The Ukrainian Farmerрозповів Сергій Миронишин, курівник господарства «Вікторія» з Вінницької області, яке займається органічним землеробством.
«Хто сказав, що бобові – це збитково? Повна нісенітниця! За традиційної технології вирощування, мізерних урожаїв і несталого попиту на внутрішньому й зовнішньому ринках – можливо, проте за умови отримання органічної продукції, статус якої підтверджено документально міжнародним сертифікатом, навіть урожайність 15-16 ц/га вже є рентабельною», – зауважив він.
Сергій Миронишин підкреслив, що в 2017 році врожайність гороху на полях «Вікторії» склала 28,8 ц/га.
«Ураховуючи так званий органічний коефіцієнт, один центнер такого збіжжя «важить» як 135 кг звичайного, отриманого за пестицидною технологією», – зазначив керівних господарства.
Додати коментар