Овочі-Ягоди-Сад

Тривалість зберігання ягід залежить від їх своєчасного збирання

Тривалість зберігання ягід залежить від їх своєчасного збирання

Збирання врожаю ягід – одна з найвідповідальніших операцій у технології їх вирощування, оскільки від його своєчасності та якості залежить подальше зберігання ягід.

Ягоди збирають мірою достигання, коли м’якуш ще досить щільний, а смак і аромат характерні.

Найдовше зберігаються плоди, зібрані у фазі технічної стиглості. Для кожного виду ягід настання цієї фази визначають за органолептичними чи біохімічними показниками.

Плоди смородини та порічок у фазі технічної стиглості набувають характерного для сорту забарвлення, аромату й смаку.

Плоди малини та ожини – легко знімаються з плодоложа, але не розсипаються, полуниці – мають характерне для сорту забарвлення, що займає не менше ¾ плоду.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!