Тривалість зберігання ягід залежить від їх своєчасного збирання
Збирання врожаю ягід – одна з найвідповідальніших операцій у технології їх вирощування, оскільки від його своєчасності та якості залежить подальше зберігання ягід.
Ягоди збирають мірою достигання, коли м’якуш ще досить щільний, а смак і аромат характерні.
Найдовше зберігаються плоди, зібрані у фазі технічної стиглості. Для кожного виду ягід настання цієї фази визначають за органолептичними чи біохімічними показниками.
Плоди смородини та порічок у фазі технічної стиглості набувають характерного для сорту забарвлення, аромату й смаку.
Плоди малини та ожини – легко знімаються з плодоложа, але не розсипаються, полуниці – мають характерне для сорту забарвлення, що займає не менше ¾ плоду.
Додати коментар