Сиза озима гірчиця має вищу продуктивність і олійність
У сільськогосподарському виробництві України набуває поширення гірчиця.
В основному українські аграрії вирощують два види гірчиці: гірчицю сизу, або сарептську (Brassica juncea Czern.) і гірчицю білу (Sinapis alba L.).
Гірчиця біла більш холодостійка й вимогливіша до вологозабезпечення, а гірчиця сиза менше холодостійка, але має високу посухостійкість.
Проти ярої форми сиза озима гірчиця має вищу продуктивність й олійність. Крім того, вона як озима культура своїм покривом запобігає ерозії ґрунту, що важливо в усіх зонах вирощування.
Одним із ризиків під час вирощування озимої гірчиці є перезимівля посівів, однак їх можна знівелювати, якщо дотримуватись агротехніки вирощування культури.
Додати коментар