Агрономія

Експорт українського цукру вдвічі зменшився через профіцит на світовому ринку

Експорт українського цукру вдвічі зменшився через профіцит на світовому ринку

За перші п’ять місяців 2017/18 маркетингового року Україна експортувала 250,06 тис. тонн цукру, що вдвічі менше порівняно з відповідним періодом попереднього сезону.

Це пов’язано з несприятливою кон’юнктурою на світовому ринку та певним профіцитом, що утворився через перевиробництво цукру в Індії та Бразилії, повідомляє асоціація «Укрцукор».

За словами керівника аналітичного відділу асоціації Руслани Бутило, для того, що мінімізувати ризики при профіциті, потрібно диверсифікувати виробництво, як в ключі побічної продукції, так і через підвищення доданої вартості цукру.

Наприклад, можна переходити на виробництво біопалива, або ж гранулювати жом і продавати мелясу. Ще одним варіантом є виробництво цукру в дрібному фасуванні, на який є попит в цілому ряді країн.

«Така «біоетанольна схема» абсолютно не нова і працює в багатьох країнах. Яскравим прикладом є Бразилія, світовий лідер цукрового ринку. Коли ситуація з цінами на ринку цукру стає критичною – цукрові заводи переробляють більшу частину тростини на біоетанол, таким чином зменшуючи пропозицію цукру. Це впливає на ціни, формуючи більшу прибутковість цукрового виробництва», – пояснила Руслани Бутило.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!