Дніпропетровщина, Київщина і Харківщина виробляють понад 60% української гречаної крупи
Потужності з перероблення гречки зосереджені переважно в трьох областях – Дніпропетровській, Київській і Харківській.
Торік частка цих областей становила 62% від загального обсягу виробництва гречаної крупи в країні минулого сезону, пише в журналі The Ukrainian Farmer аналітик «АПК-Інформ» Андрій Купченко.
Водночас, за його словами, виробництво гречки як культури переважно зосереджено в Сумській, Житомирській і Харківській областях.
Наприклад, торік посівні площі під гречкою в цих областях склали 33% від загальних посівів в Україні.
Зокрема, посіви на Сумщині в 2017 році збільшено у 2,8 раза проти показника попереднього сезону.
Додати коментар