В ЄС зростає попит на органічні льон і гірчицю
Останнім часом у європейських країнах зростає попит на нішеві культури – льон (насіння на харчові цілі) та гірчицю.
Про це журналу The Ukrainian Farmer розповів Євген Мисник, комерційний директор господарства «Золотий пармен», яке експортує в Європу все вирощене органічне зерно.
За його словами, льон і гірчицю у Європі вирощують в обмеженій кількості, саме тому на них зберігається хороша ціна.
Крім цього, постійний попит мають зернобобові – люпин, горох.
«Загалом попит – річ нестабільна. Візьмемо, наприклад, спельту: у 2014-2015 роках ціна на неї була дуже високою, в середньому 800 євро за тонну, однак у 2016 році в Україні її посіяли багато аграріїв, тож ціна впала на 150 євро», зауважив Євген Мисник.
Довідка
ФСГ «Золотий Пармен» створене в 2005 році. Вирощує елітні сорти яблук, овочі, чорну смородину, зернові культури. Має цех із виробництва натуральних соків прямого віджиму та цех із переробки зернових і пакування круп. Також займається свинарством. Виробництво сільгосппродукції має органічний сертифікат.
AgroTimes
Додати коментар