Одеська компанія вирощує мікрозелень соняшнику і гірчиці
Компанія «Порція здоров’я» із Одеси вирощує мікрозелень соняшнику, зеленого горошку, гірчиці, люцерни.
Також компанія реалізує харчові квіти та насіння для вирощування мікрозелені, пише журнал «Плантатор».
За словами засновника «Порції здоров’я» Івана Воробйова, перевага мікрозелені в тому, що вона багата на вітаміни, мінерали та різноманітні ензими.
Мікрозелень – це ростки рослин віком 10-20 днів: від насіння до готового продукту. Більшість із них споживають у стадії двох несправжніх листків.
«Ці ростки мають насичений смак плодів, що їх формують рослини в разі стандартного вирощування на товарну продукцію: наприклад, мікрозелень горошку смакує свіжим зеленим горошком, мікрозелень дайкону – свіжим коренеплодом, мікрозелень томатів – свіжими томатами з грядки», – розповів Іван Воробйов.
Вирощену продукцію «Порція здоров’я» реалізує в супермаркетах. Оскільки зрізана мікрозелень псується майже миттєво, її постачають під час росту в кокосовому субстраті, упаковану в перфорований пакет.
Додати коментар