Агрономія

На Київщині вирощують їстівні квіти і зелень мікрогрін

На Київщині вирощують їстівні квіти і зелень мікрогрін

Міні-господарство «МоркваФерма» (Київська область) замість традиційного борщового набору вирощує їстівні квіти, салати, зелень мікрогрін та кольорові коренеплоди.

Про це пише журнал «Плантатор».

Господарство вирощує їстівні квіти настурції, левиного зіву, нагідок, кабачків, цукіні, білі та сині квіти огірочника лікарського (бораго).

«Також у нас росте кілька сортів їстівних чорнобривців: якщо їх правильно поєднувати з іншими продуктами, виходять незвичні страви яскраво-позитивного кольору», – зазначають власники господарства.

За їхніми словами, зелень мікрогрін забезпечує «МорквіФермі» прибуток у зимовий сезон, коли іншої зелені для продажу немає. Взимку її вирощують у технічному приміщенні, влітку – в тепличці для розсади.

«Із зелені мікрогрін ми робимо мікси: це молоді паростки соняшнику, редиски, капусти, дайкону, гороху. Також намагаємося освоювати нові культури. Споживачі сприйняли новинку дуже позитивно, адже завжди приємно купувати щось новеньке та готувати цікаві страви», – підкреслюють у господарстві.

«МоркваФерма» має два основні канали збуту: це ресторани і безпосередньо споживачі з клієнтської мережі. На початку створення господарства велику роль у залучені покупців відіграли соцмережі.

«Зі зростанням популярності Фейсбуку, Інстаграму, інших соціальних мереж питання збуту істотно спростилося. Наприклад, запустити групу у Фейсбуці нам коштувало лише $10. Більше жодних платних акцій ми не робили», – додали власники «МоркваФерма».

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!