Виробництво часнику залишатиметься незаповненою нішею в Україні
Для українських аграріїв виробництво часнику і надалі залишатиметься нішевим сегментом.
Про це заявив Сергій Паращенко, директор компанії «Чистий продукт», що займається виробництвом органічного часнику.
За його словами, 90% часнику в Україні вирощують у приватному секторі. Більша частина фермерів не володіє правильними технологіями його виробництва і не має необхідного обладнання (наприклад, для упакування продукції).
Таке виробництво фактично не приносить прибутку, тому є недовготривалим. Крім цього, половина серйозних проектів з вирощування часнику теж провалюється з різних причин, зазначив директор «Чистого продукту».
Він розповів, що в Україні дуже поширеним є вирощування часнику методом висаджування його зубків. Водночас спосіб вирощування з повітряних цибулин є набагато рентабельнішим.
«Собівартість вирощування часнику у другий спосіб при середній врожайності 7 тонн/га становить приблизно 9 грн, першого – 27-30 грн», – підкреслив Сергій Паращенко.
Він додав, що цього року ціна на часник дещо менша, ніж минулого, однак попри це його виробництво залишається високоприбутковим з року в рік.
Додати коментар