Агрономія

Як зберігати томати на кілька тижнів довше звичайного

Як зберігати томати на кілька тижнів довше звичайного

У камерах із регульованим газовим середовищем можна збільшити строк зберігання томатів від шести до десяти тижнів.

Строк зберігання залежить від ступеня стиглості томатів, сортових особливостей та складу газового середовища.

Найкраще співвідношення між концентрацією кисню та вуглекислого газу під час створення регульованого газового середовища має становити у відсотках: СО2:О2:N2 – 5:5:90.

За цих умов максимально уповільнюється дозрівання томатів та забезпечується нормальне й дружне їх дозрівання в нормальному газовому середовищі. Після дозрівання плодів вони мають гарні органолептичні показники зрілих томатів.

Водночас навіть у сучасних умовах із досконалим технічним обладнанням регулювання температури, відносної вологості повітря та складу газового середовища у сховищах дуже складно підтримувати однакові умови для всієї маси плодів.

У цьому плані від способів зберігання в холодильній камері та регульованому газовому середовищі спосіб зберігання в умовах зниженого тиску вигідно вирізняється.

Зокрема, за зберігання плодів томату за тиску, зниженого до 76 мм рт. стовпчика, строк зберігання становить 60 діб, а після тижня дозрівання плодів у нормальних умовах за температури 20 °С стає максимальним. Дозрілі плоди мають гарний товарний вигляд та задовільний смак.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!