За три роки «Кернел» вдвічі збільшив урожайність сільгоспкультур
Агрохолдинг «Кернел» за три роки зумів збільшити врожайність зернових і олійних культур удвічі.
Зокрема, врожайність кукурудзи і сої збільшилася на 96-99%, а соняшнику і пшениці – на 89%, повідомив директор департаменту виробництва, досліджень і розвитку агробізнесу «Кернел» Віталій Ставничук.
За його словами, це сталося завдяки зміні технології та підходів до виробництва.
Наприклад, компанія змінила систему нульового обробітку на обробіток ґрунту з поглибленням, що дозволяє уникнути засухи та ущільнення ґрунту.
Також «Кернел» перейшов з поверхневого розкидання добрив на внесення добрив в орний горизонт (на 18-20 см).
«Ефективність використання такої технології складає 70% і підвищує врожайність на 20%», – зазначив Віталій Ставничук.
Крім цього, на збільшення врожайності вплинуло використання нових технологій, які дають можливість агрономам стежити за температурою, вітром тощо.
Додати коментар