Агромаркет

Дані Державного земельного кадастру захистять від зовнішнього втручання

Дані Державного земельного кадастру захистять від зовнішнього втручання

Мінагрополітики веде переговори щодо створення системи захисту даних Державного земельного кадастру (ДЗК) від зовнішнього втручання.

Про це написав на своїй Фейсбук-сторінці Максим Мартинюк, перший заступник голови Мінагрополітики.

«Ведемо переговори щодо створення системи захисту даних ДЗК від зовнішнього втручання. Програмний продукт буде розроблений на базі технології Blockchain, яка є найдосконалішою з існуючих на сьогодні в сфері захисту даних. Задача максимум – звести рівень людського фактору в функціонуванні системи до нуля», ‒ зазначив він.

За словами чиновника, до участі в проекті хочуть залучити міжнародну антикорупційну організацію на етапі розробки в якості експертного консультанта, а згодом – в статусі незалежного аудитора, який здійснюватиме зовнішній нагляд за коректністю функціонування.

«Паралельно розгортаємо роботу зі створення спеціалізованої платформи для проведення електронних земельних аукціонів, ‒ написав Максим Мартинюк. ‒ Вона має відповідати двом принципам: 1) бути user-friendly, забезпечуючи залучення максимальної кількості учасників; 2) абсолютно унеможливити зловживання та втручання в процес торгів».

Розробка такої платформи передбачена «Стратегією раціонального управління землями сільськогосподарського призначення державної власності», яку уряд затвердив на засіданні 7 червня.

«Всім, хто трактуватиме цей пост як чергову ознаку підготовки до впровадження ринку землі, хочу сказати: так і є, готуємося», ‒ зазначив перший заступник міністра.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!