Агрономія

Бджолярі сподіваються на врожай акацієвого меду

Бджолярі сподіваються на врожай акацієвого меду

В Україні почалося цвітіння одного з найбільш цінних медоносів ‒ білої акації, повідомляє пасіка «Медовий Бджоляр».

Згідно з повідомленням, у поточному році акація зацвіла пізніше через холодний квітень. Також місцями молоді пагони на деревах померзли ‒ причиною стали нічні заморозки в першій половині травня, які, зокрема, спостерігалися в північних і центральних областях України. Але більшість насаджень не постраждали, і бджолярі сподіваються отримати акацієвий мед.

Фахівці пасіки «Медовий Бджоляр» відзначають, що під час цвітіння акації часто йдуть дощі, і від них залежить продуктивність медозбору. Так, якщо опади незначні і трапляються в другій половині дня і вночі, це сприяє виділенню нектару. Але якщо зливи або затяжні дощі йдуть цілий день, нектар вимивається з квітів, а бджоли не можуть вилітати з вуликів для його збору. Тому зараз пасічники уважно стежать за погодою.

Повідомляється, що цвітіння акації триває зазвичай два тижні. Крім білої акації, в Україні також зростає і жовта.

«Мед з обох видів акації традиційно вважається одним з найцінніших ‒ він практично не кристалізується, має тонкий смак і аромат, мінімальну серед медів імовірність викликати алергію. Акацієвий мед традиційно продають за найвищою ціною порівняно з іншими видами меду», ‒ розповіли експерти.

ПроАгро

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!