Агрономія

Виробництво цукру в Україні цього року залишиться на минулорічному рівні

Виробництво цукру в Україні цього року залишиться на минулорічному рівні

Оновлений прогноз виробництва цукру в 2017/18 маркетинговому році, за оцінками асоціації «Укрцукор», становить 2-2,05 млн тонн ‒ майже на рівні минулорічного показника (2,008 млн тонн).

«Низхідний ціновий тренд на світовому ринку не дозволив вітчизняним виробникам цукрових буряків наростити посівні площі до раніше прогнозованих 350 тис. га. На сьогодні маємо 310 тис. га, тому, враховуючи неочікувані весняні заморозки, які можуть вплинути на врожайність цукрових буряків, виробництво цукру в 2017/18 МР, ймовірно, складе 2-2,05 млн тонн», ‒ зазначила керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило.

Внутрішнє ж споживання цукру, за її словами, оцінюється в 1,5 млн тонн.

Більшість посівів цукрових буряків витримала випробування цьогорічними весняними заморозками.

«З 10,3 тис. га ми пересіяли 400 га, ‒ повідомили в АФ «Корсунь» (Черкаська область). ‒ Головними проблемами, які спричинили пересівання, стали кірка та приморозок: 330 га – кірка, 70 га – приморозки».

«Після першого дощу на частині посівних площ утворилась кірка, але наступний дощ трішки покращив ситуацію. Посіви вдалося врятувати, пошкоджено лише незначні ділянки, ‒ розповіли в ТОВ «ФК ЛТД» (Київська область). ‒ Посівам хронічно не вистачає тепла, це призводить до відставання в розвитку».

Вінницька область лідирує за обсягом засіяних площ під цукровими буряками ‒ 57,4 тис. га, що на 2,6 тис. га більше, ніж минулого сезону. На другому місці – Хмельниччина ‒ 37,1 тис. га. На Полтавщині ‒ на 1 тис. га менше ‒ 36,1 тис. га. Четвертою за посівними площами стала Тернопільщина – 26 тис. га.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!