Агрономія

Сербські бізнесмени зацікавлені купувати в Україні олію

Сербські бізнесмени зацікавлені купувати в Україні олію

Серби шукають на Волині партнерів, які зможуть експортувати продукти переробки олійних культур. З цією метою члени Українсько-Сербської ділової палати провели зустріч в департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації, повідомили в ОДА.

Сербські представники зауважили, що наразі готові скупляти 1-1,5 тис. тонн олії щомісяця, в тому числі і відходів харчової олії.

Так, компанії «ЕсоТрон» в Сербії та «ЕкоТрон» у Словенії займаються переробкою відходів харчової олії та зберіганням органічних відходів. У процесі переробки на підприємстві виготовляють біодизельне паливо. Наразі виробництво розширюється, і тому є зацікавленість у співпраці з українськими компаніями.

Зі свого боку волинська компанія «Агрокорм», яка має олійний завод з переробки ріпаку, сої та соняшнику, запропонувала свої потужності. Зокрема, з 2,3 тис. тонн ріпаку тут виготовляють 1-1,1 тис. тонн ріпакової олії та 1,4 тис. тонн ріпакової макухи на місяць. Гідратована олія в подальшому експортується для виробництва біопалива.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!