Агрономія

На Дні поля аграрії представили 169 нових сортів пшениці та ячменю

На Дні поля аграрії представили 169 нових сортів пшениці та ячменю

169 нових сортів пшениці та ячменю озимих та ярих форм було представлено на Дні поля з технології вирощування зернових колосових культур, який відбувся на базі Миколаївського національного аграрного університету.

Про це повідомили у Мінагрополітики.

«Завдяки новим високопродуктивним сортам та гібридам, новітнім технологіям вирощування сільськогосподарських культур у минулому році аграріями досягнуто найвищої урожайності зернових у 46,1 ц/га та отримано найвищий в історії держави врожай у 66 млн тонн», ‒ підкреслила заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова.

На Дні поля були представлені нові зразки сільськогосподарської техніки українського і зарубіжного виробництва, а також інноваційна розробка із застосування безпілотних летальних апаратів для охорони та моніторингу стану посівів. Учасники заходу мали можливість ознайомитися із дослідницькими ділянками із гібридизації насіння кукурудзи та соняшнику, крапельного зрошення баштанних культур та органічного виробництва.

Довідка

У Державному реєстрі сортів рослин пшениця озима представлена 351 сортами, з них 268 (76%) ‒ української селекції; ячмінь ярий – 152 сортами, з яких 87 (57%) ‒  українських.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!