Агрономія

Експорт цукру в квітні зменшився на 19%

Експорт цукру в квітні зменшився на 19%

У квітні українські виробники на 19% знизили поставки цукру за кордон порівняно з березнем – до 72,4 тис. тонн.  

Про це повідомили в асоціації «Укрцукор».

Найбільші поставки здійснювалися до Лівії – 14,2 тис. тонн (20%), Судану – 13,1 тис. тонн (18%) та Сомалі – 12,8 тис. тонн (17,6%). Також експортували до вже звичних Шрі-Ланки (10%), Азербайджану (7,6%), Грузії й Албанії (по 3,6%).

«Всього в поточному маркетинговому році на зовнішні ринки було поставлено 684 тис. тонн цукру. Це рекордні обсяги для української цукрової галузі», – наголосила керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило.

При цьому вона зазначила, що обсяг імпорту мізерний – у квітні це 159 тонн, а за маркетинговий рік – 1 тис. тонн. «Така кількість не становить жодної загрози для продовольчої безпеки, і імпортований цукор використовується переважно в кондитерській сфері та має незначний попит серед споживачів», – додала експерт.
 
За оцінками «Укрцукру», наступного року виробництво цукру зросте до 2,3-2,5 млн тонн із урахуванням збільшення посівних площ до 330-350 тис. га. Потреба внутрішнього ринку на 2017 рік складає близько 1,54 млн тонн. Це дасть змогу реалізувати на зовнішні ринки понад 1 млн тонн цукру.

Станом на 3 травня цукровими буряками засіяно 302 тис. га, що майже на 8% більше за показник минулого року.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!