Агрономія

«Мрія» замінює яру пшеницю ячменем

«Мрія» замінює яру пшеницю ячменем

Агрохолдинг «Мрія» розпочала сівбу ярих культур під урожай 2017 року. Роботи стартували в Чернівецькій області, де зараз вже сіють ярий ячмінь. Через потепління та сприятливі погодні умови посівна розпочалася тут раніше запланованих термінів.

На черзі – Тернопільська та Івано-Франківська області, повідомили в компанії.  

При посіві ярого ячменю «Мрія» використовує власне насіння 1-ї та 2-ї репродукції. «У нас є своє якісне насіння ячменю, тому в цьому році ми прийняли рішення замінити ним яру пшеницю, насіння якої нам необхідно закуповувати», – зазначив операційний директор «Мрії» Андрій Григоров.

Таким чином, за його словами, є можливість заощадити на витратах. «До того ж в останні роки в Україні значно скоротилися площі посівів ячменю через зменшення поголів’я худоби. Так що кон’юнктура для нас сприятлива», ‒ додав він.

Під ярий ячмінь у цьому році в структурі посівів «Мрії» заплановано 6 тис. га. Паралельно агрохолдинг сіятиме горох на площі 500 га в Тернопільській області. Також у структурі посівних площ – 4 тис. га ярого ріпаку.

На початку квітня компанія планує почати сівбу соняшнику на площі 32 тис. га, а також цукрових буряків на 3,5 тис. га.

Традиційно агрохолдинг «Мрія» сіятиме кукурудзу та сою на площі 20,3 тис. га і 17 тис. га відповідно. Під інші ярі культури на сьогодні відведено 2 тис. га.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!