Агромаркет

У Китаї зростає попит на м’ясну продукцію більш високої доданої вартості

У Китаї зростає попит на м’ясну продукцію більш високої доданої вартості

Китайський ринок м’яса та м’ясних продуктів має значний потенціал для зростання, що робить його привабливим ринком для торговельних партнерів, в тому числі й для України.

Підвищення споживчого попиту на м’ясо та м’ясні продукти, а також зміна споживчих переваг від традиційної свинини на користь інших видів м’яса означає, що можливості збільшуватимуться для широкого кола компаній і виробників.

Про це повідомляє ФАО в своєму дослідженні ринку м’яса та м’ясних продуктів КНР.
 
Динаміка імпорту не тільки демонструє збільшення обсягу, але й перехід до продукції більш високої доданої вартості. Наприклад, від курячих лап і субпродуктів до безпосередньо м’яса.

Свинина, як і раніше, є ключовим продуктом у китайському імпорті, проте яловичина та м’ясо птиці також значно зросли протягом останніх п’яти років.
 
Зазначається, що обмеження дійсно все ще існують на ринку. Україна поки не отримала офіційного дозволу на ввезення м’яса будь-яких видів.

Крім того, існують також обмеження доступу на ринок для м’ясних продуктів, у тому числі PDO (захищена назва місця походження) і PGI (захищена географічна ознака). Оскільки ці обмеження ослаблені на двосторонньому рівні між окремими державами-членами та Китаєм, ринок стає все більш відкритим для імпортної продукції, проте Україні ще доведеться пройти всі етапи сертифікації продукції та виробництв, а також законодавства.

За розрахунками спеціалістів ФАО, швидкість проходження вантажу з України до Китаю новим «Шовковим шляхом» становить дев’ять діб.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!