Споживання свинини в Україні зросло на 5%
У 2016 році в Україні зросло споживання свинини. Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації свинарів України з посиланням на дані Економічного дискусійного клубу.
Згідно з оновленим балансам попиту та пропозиції м’яса протягом січня-жовтня 2016 року, сукупне споживання свинини склало 665 тис. тонн. Це на 4,7% більше, ніж за аналогічний період 2015 року.
Крім того, до кінця року приріст споживання може збільшитися до 5,9%, щоб досягти прогнозованих 802 тис. тонн.
«Тож, виходячи з таких очікувань, основний ривок споживання має відбутися саме в листопаді-грудні, коли внутрішній попит має зрости на 3% порівняно з його середньомісячним значенням», — зазначила аналітик Асоціації свинарів України Олександра Бондарська.
Деякі переробники не втрачають оптимізму: «Хай зараз люди економлять і поки не сильно витрачаються на делікатеси, з наближенням свят деяке пожвавлення відчуватиметься. Хоча ажіотажу та сплесків активності покупців, як колись, найвірогідніше, не буде».
Додати коментар