Тваринництво

Кооперативний рух шириться країною

Кооперативний рух шириться країною

 

Полтавська область вважається одним із лідерів за виробництвом молока в Україні. Тому цілком передбачуваним став той факт, що наступним регіоном, який долучився до лав Всеукраїнського аграрного кооперативу, стала Полтавщина.

З ініціативою приєднатися до ВАК виступили самі полтавчани. Керівники місцевих органів влади звернулися до уповноважених представників ВАК та запропонували долучити до кооперативної родини й мешканців сіл Полтавської області, аби разом рухатися в напрямі розвитку сільського життя та підвищення його добробуту.

«Те, що Всеукраїнський аграрний кооператив знають далеко за межами основного регіону його діяльності — добрий знак, — зазначив голова ВАК у Черкаській області Олег Станіславович Шаргородський. — Це означає, що кооперативні об’єднання — актуальний на сьогодні напрям господарювання. Люди зацікавленні в можливості заробляти на своїх приватних господарствах, вони хочуть працювати у своєму селі, на своїй землі. Ми з радістю пристали на пропозицію полтавчан, і вже почали налагоджувати діяльність ВАК в кількох районах Полтавської області».

Протягом 11–14 листопада вже відбулися зустрічі керівництва ВАК із представниками районної влади, сільськими головами та місцевими громадами на території Хомутецької, Слобідської, Велико-Сорочинської та Савинцівської сільських рад Миргородського району. Присутні на зборах мешканці сіл сприйняли інформацію про створення кооперативу з великою зацікавленістю. Настрій населення на час проведення зустрічі був позитивним. Озвучувалося багато питань і пропозицій. Зокрема, мешканці села Черкащани висловили бажання відвідати Монастирищенський район на Черкащині, щоб самостійно впевнитися в перевагах роботи кооперативу.

«Потреба в кооперативах є, — каже голова ВАК в Полтавській області Віктор Гаркуша. — Ми на правильному шляху».

Поділитися досвідом на Полтавщину завітав голова ВАК у Черкаській області Олег Шаргородський. Він не з чуток знає весь процес становлення кооперативу на Черкащині. Можна сказати, був першопрохідцем. Він відповів на запитання, розповів про переваги й можливості ВАК. Також жителям Полтавщини презентували програми, які дозволять селянам заробляти кошти на своєму господарстві: «Прибуткове молоко», «Корова в молоду сім’ю», «Відгодівля бичка», «Золота теличка», «Прибуткова годівля тварин», «Домашнє подвір’я»

Попереду багато роботи: організаційні питання, облаштування молокоприймальних пунктів, підготовка кадрів тощо. Поки що ВАК діятиме на території трьох районів Хорольського, Миргородського, Лубенського районів, але надалі розширюватиме географію.

«Головна мета кооперативу — це дати можливість людям заробити. Ми доводимо, що кооператив — це серйозна й перспективна структура», — підсумував Віктор Гаркуша.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!