Тваринництво

Ціна на курятину впаде на 3–5%

Ціна на курятину впаде на 3–5%

 

Ціни на м’ясо в Україні найближчим часом знизяться. Курятина подешевшає на 3–5%, свинина й телятина — на 0,5–1% за кілограм. Таку думку висловив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Основною причиною зниження ціни стане наповнення українського ринку дешевшим імпортним продуктом», — сказав експерт.

Він також повідомив, що на українському внутрішньому ринку спостерігаються ознаки стабілізації цін: «На сьогодні ціни на м’ясо стабілізувалися. Ціни на свинину й телятину в Україні за останній час впали на 1–2 гривні. Таке здешевлення зумовлено великою конкурентністю цього ринку».

За словами О. Дорошенка, незважаючи на те, що за три квартали поточного року в Україні перероблено на 2,5% більше свинини, що на 8,4% більше м’яса птиці та на 4,7% більше яловичини, ніж за весь 2015 рік, українці не стали купувати більше м’яса. Також він уточнив, що за зазначений період часу велика частина якісного м’яса йшла на експорт і не потрапляла на внутрішній ринок.

Нагадаємо, в Україні у вересні на 1,8% зросли споживчі ціни, як порівняти з попереднім місяцем, а з початку року — на 6,4% (за даними Державної служби статистики). На споживчому ринку у вересні порівняно із серпнем поточного року ціни на харчові продукти та безалкогольні напої зросли на 0,3%. На 0,5–0,3% підвищилися ціни на молоко та молочні продукти, м’ясо й м’ясопродукти, масло, сало, рис, яйця, соняшникову олію, хліб.

За матеріалами ГолосUA

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!