Агромаркет

Генпрокуратура розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно спільника колишніх керівників ДПЗКУ

Генпрокуратура розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно спільника колишніх керівників ДПЗКУ

Генеральна прокуратура України розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно екс-голови правління ПрАТ «Страхова компанія «Гарант Престиж»  –  спільника колишніх керівників ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ).

Так, колишній голова правління «Гарант Престиж» підозрюється в тому, що він у 2013 році за попередньою змовою з колишнім головою правління ДПЗКУ та його заступником незаконно заволодів грошовими коштами державної корпорації на загальну суму понад 177 млн грн, підробивши з цією метою договір добровільного страхування від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ.

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Наразі Печерський районний суд міста Києва вже розглядає обвинувальний акт відносно спільників колишнього голови правління ПрАТ «Страхова компанія «Гарант Престиж» – колишніх голови правління ПАТ «ДПЗКУ» та його заступника, які обвинувачуються у розтраті грошових коштів корпорації та службовому підробленні офіційних документів.

Нагадаємо, колишні керівники державної корпорації аналогічно ухилялись від слідства та суду. Водночас, завдяки процедурі спеціального досудового розслідування Генпрокуратурі вдалося скерувати обвинувальний акт до суду, щоб притягнути винних до відповідальності.

У найкоротші терміни, зазначається у повідомленні, органом досудового розслідування матеріали кримінального провадження будуть відкриті стороні захисту. Після ознайомлення з ними обвинувальний акт щодо колишнього керівника страхової компанії буде скеровано до суду для розгляду по суті.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!