Агромаркет

Продаж прав оренди землі не дає стимулів для інвестування – Міклош

Продаж прав оренди землі не дає стимулів для інвестування – Міклош

Відомий словацький реформатор, керівник групи радників прем’єр-міністра Іван Міклош вважає, що продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення тягне Україну назад.

Про це він заявив під час презентації пакету реформ Групи стратегічних радників із підтримки реформ.

Іван Міклош наголосив, що відкриття ринку землі – це один із найважливіших кроків і пріоритетів.

«Це один із найголовніших чинників не тільки для залучення інвестицій. Це ще й база майбутнього зростання української економіки, розвитку малого та середнього бізнесу й села в тому числі», – зазначив він.

Радник також підкреслив, що можна передбачити в законі такі умови й обмеження, які не дозволять олігархам й агрохолдингам скупити за безцінь землю і зроблять цей процес прозорим.

«Наші пропозиції передбачають тільки продаж землі. Яка тут може бути альтернатива продажу? Оборот прав на оренду землі нічого не дасть», – заявив Іван Міклош.

За його словами, подібні інструменти не можуть привести до створення ринку.

«Якщо буде тільки продаж прав оренди землі, то не буде і стимулів для інвестування, тому що вона не переходить у власність. Це дуже погане рішення», – додав він.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

Економічна правда

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!