У світі збільшиться дефіцит на ринку цукру – оцінка
Дефіцит на ринку цукру в новому сезоні збільшиться, оскільки світове виробництво цукру зростатиме повільніше, ніж його споживання, прогнозує International Sugar Organization (ISO).
За оцінкою ISO, світове виробництво цукру в новому сезоні (жовтень 2016 – вересень 2017 року) зросте на 1,31% – до 168,01 млн тонн із 165,84 млн тонн у поточному сезоні.
Споживання збільшиться на 2,02% – до 175,058 млн тонн із 171,584 млн тонн, йдеться в огляді ISO.
У результаті дефіцит на ринку цукру зросте до 7,048 млн тонн із 5,744 млн тонн. Запаси скоротяться на 8,43% – до 75,598 млн тонн.
Співвідношення запасів до рівня споживання скоротиться до 43,18% (з 48,12% у поточному сезоні) і виявиться нижче критичної позначки в 45%, за якої ціни на цукор-сирець підвищувалися вище 24 центів за фунт у 2009-2012 роках.
Світовий експорт цукру, за прогнозом ISO, скоротиться на 3,23% – до 56,61 млн тонн із 58,501 млн тонн у поточному році. Імпортний попит складе 56,695 млн тонн у порівнянні з 58,362 млн тонн (зниження на 2,86%).
Додати коментар