Швейцарсько-український проект із безпечності молока навчатиме фахівців Держпродспоживслужби
Швейцарсько-український проект «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» організує низку тренінгів для фахівців Держпродспоживслужби.
Проект покликаний підтримати створення та впровадження сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні.
Мета тренінгів ‒ впровадження найкращих практик для виробництва безпечних молочних продуктів, а також розвиток потенціалу регіональних інспекторів у застосуванні переглянутих і стандартизованих чек-листів для проведення перевірок і використання платформи управління даними.
Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.
Проект також має покращити професійні навички співробітників державних лабораторій і забезпечити лабораторії в областях обладнанням на основі проведеної оцінки.
Також заплановано провести серію тренінгових заходів та семінарів у Миколаївській області для переробників і виробників молока щодо практичних методів підвищення якості та безпечності молока, застосування принципів належного фермерства, а також щодо важливості забезпечення холодового ланцюга з високими стандартами гігієни від молочнотоварної ферми чи пункту збору молока до переробного заводу.
Додати коментар