На Харківщині працюватимуть шість цукрозаводів, які вироблять понад 100 тис. тонн цукру
За прогнозами спеціалістів, Харківщина отримає понад 100 тис. тонн цукру. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної ради.
«Такий обсяг повністю забезпечить продовольчу потребу області, а також дасть можливість продати цукрові буряки в інші регіони, де вони не вирощуються, а відтак цукор не виробляється», – уточнив голова Харківської облради Сергій Чернов.
Аграрії Харківської області у 2016 році збільшили площі під цукровими буряками на 55%, або на 9 тис. га у порівнянні з минулим роком. Загалом господарства області посіяли 24 тис. га цукрових буряків.
Спеціалісти очікують, що середня врожайність цукрових буряків по області буде 400-430 ц/га.
Цього року на Харківщині, за словами голови облради, працюватиме шість цукрових заводів, тоді як минулого року – лише чотири.
При цьому якість цукру дозволяє відправляти його на експорт. «Три з шести цукрових заводів роблять продукт, який за своїми якостями відповідає європейським нормам. Тому доцільно говорити про експортну орієнтацію на європейський ринок», – наголосив Сергій Чернов.
Питома вага Харківської області по виробництву цукру становитиме 8-9%, вона перебуває у трійці лідерів у країні як за площами посівів, так і за обсягом виробництва цукру. Тому дефіциту цукру не буде, а його ринкова ціна істотно не відрізнятиметься від сьогоднішньої.
Додати коментар