Агрономія

«НІБУЛОН» завершує збирання озимого та ярого ячменю

«НІБУЛОН» завершує збирання озимого та ярого ячменю

Виробничі філії «НІБУЛОНа» вже провели обмолот на площі понад 78% посіву озимого ячменю. Зібрано понад 10 тис. тонн зерна даної культури. Про це повідомила прес-служба компанії.

Збирання озимого ячменю завершено на виробничих філіях «Снігурівська», «Баштанська» та «ДП «Лідієвське». Найвищу врожайність цієї культури демонструє філія «ДП «Лідієвське» – 56,4 ц/га. Високі показники врожайності також і в філіях «Снігурівська» і «Баштанська» – 45,4 та 44,1 ц/га відповідно.

Згадані підприємства «НІБУЛОНа» також завершують збирання ярого ячменю. Найвищий показник урожайності даної культури має філія «Снігурівська» – 49,3 ц/га. Врожайність філій «ДП «Лідієвське» та «Баштанська» становить відповідно 44,2 та 41,5 ц/га. Наразі збирання врожаю проведено вже на 72% площ. Загалом філіями ТОВ СП «НІБУЛОН» зібрано близько 3,5 тис. тонн ярого ячменю.

Темпи збирання врожаю перевищують минулорічні показники завдяки сприятливим погодним умовам, які спостерігаються останнім часом.

Після того, як завершиться збирання ячменю, зазначають у компанії, за 3-5 днів підприємства розпочнуть збирати озиму пшеницю ‒ якщо погода сприятиме цьому.

Попередні відбори зразків з полів пшениці на філіях «НІБУЛОНа» на півдні України дозволяють говорити про врожай високої якості – II-III класів.

Загалом у поточному сезоні з ранніх зернових культур збиранню підлягають 23 тис. га озимої пшениці, близько 3 тис. га озимого і 1 тис. га ярого ячменю. Окрім того, незважаючи на несприятливі умови перезимівлі озимого ріпаку, площа, яка підлягає збору врожаю даної культури, становитиме 1,5 тис. га, підкреслили у компанії.

Водночас у поточному сезоні обсяги виробництва ранніх культур дещо нижчі за середньобагаторічні. На це вплинули недостатня кількість опадів в осінній період і коригування планів сівби озимих у бік зменшення. Однак загалом обсяги виробництва сільськогосподарських культур будуть збереженні за рахунок збільшення площ сівби ярих культур.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!