Виробники української органічної продукції розширюватимуть експорт за рахунок азійських, арабських країн та країн екс-СРСР
Серед перспективних напрямків експорту української органічної продукції ‒ Японія й інші країни Південно-Східної Азії, країни арабського світу, а також держави колишнього СРСР, зокрема, Азербайджан, Грузія, Казахстан. Про це повідомив Євген Милованов, голова правління Федерації органічного руху України.
Сьогодні основні споживачі експортованої вітчизняної органічної продукції знаходяться у Європейському Союзі (Німеччина, Нідерланди, Польща, Італія, Велика Британія та інші), США, Швейцарії, ОАЕ.
Україна відправляє на експорт такі основні органічні культури, як зернові (пшениця, овес, гречка, жито, просо), а також бобові (люпин, соя, горох) і технічні (гірчиця, соняшник, ріпак). Крім цього, за кордон поставляють органічну олію, дикорослі ягоди (чорницю, брусницю, ожину, журавлину). З продуктів переробки є попит на березовий сік, джеми, сиропи, крупи, яблучний концентрат.
Додати коментар