Індонезія має потребу в українській рослинній продукції
Держспоживслужба України розглядає перспективу збільшення асортименту вітчизняних сільськогосподарських культур для експорту до Індонезії.
Так, Посольство України в Індонезії вже надало пропозицію щодо розширення переліку експорту сільськогосподарської продукції до Індонезії. Потенціал на ринку Індонезії, згідно з проведеним аналізом, мають цибуля, часник, черешня, картопля, морква, кукурудза, кукурудзяне борошно, ячмінь, овес, жито, житнє борошно, соя, сорго та горох.
Нагадаємр, у січні 2016 року Індонезія прийняла рішення зареєструвати Одеську прикордонну державну контрольно-токсикологічну лабораторію. Таким чином, Індонезія визнає цю українську лабораторію такою, що відповідає системі контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів. Україні ж таке рішення дозволяє постачати до Індонезії свіжу продукцію рослинного походження.
За три місяці поточного року Одеська прикордонна державна контрольно-токсикологічна лабораторія уже проаналізувала 102 зразки продовольчої пшениці, яка відправляється до Індонезії, загальним об’ємом 566,2 тис. тонн, у тому числі за травень – 22 зразки (127,6 тис. тонн) на визначення залишкових кількостей пестицидів, тяжких металів та мікотоксинів.
Додати коментар