Елеватор

"Нібулон" завершить днопоглиблення Південного Бугу в червні - Олексій Вадатурський

Один з найбільших українських зернотрейдерів “Нібулон” завершить днопоглиблення Південного Бугу до середини червня. Про це повідомив гендиректор компанії Олексій Вадатурський на Українському інфраструктурному форумі в Києві 22 квітня.

“До 15 червня, після закінчення нересту, ці роботи будуть завершені”, – зазначив Вадатурський.

За його словами, буде проведено днопоглиблення на ділянці в 134 кілометри, глибини будуть доведені до рівня 2,4 метра.

Вадатурський також повідомив, що в 2016 році “Нібулон” побудує ще вісім одиниць річкового флоту для збільшення обсягу перевезень на 0,5 млн тонн. Також до введення в експлуатацію нових глибин, компанія завершить будівництво нового елеватора.

Нагадаємо, восени минулого року “Нібулон” повідомляв, що рівень глибин на Південному Бузі знизився до 1,3 метра в порівнянні з 3 метрами 25 років тому.

Компанія розпочала будівництво перевантажувального терміналу в селі Бузьке Вознесенського району Миколаївської області в жовтні 2015 року. Проектна потужність по зберіганню зерна складе 76 тис. тонн, добова потужність сушарок – 4 тис. тонн, добова потужність по відвантаженню на водний транспорт – 12 тис. тонн.

Проект передбачає будівництво причального комплексу довжиною 120 метри і шириною 18 метрів, який дозволить завантажувати несамохідні судна компанії при підході з буксирами власного вантажного флоту. Для цих операцій на причалі буде встановлена ​​суднонавантажувальна машина потужністю 500 тонн на годину. Вартість перевантажувального терміналу становить близько 450 млн гривень.

AgroNews

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!