Овочі-Ягоди-Сад

Картопля – дуже високорентабельна культура, – експертка

Картопля – дуже високорентабельна культура, – експертка

Вирощування картоплі є дуже високорентабельним, проте потребує значних знань та вкладень у виробництво, вважає виконавча директорка Української асоціації виробників картоплі Ольга Самойліченко.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Комерсант український». 
«Картопля насправді дуже і дуже високорентабельна у своєму виробництві, але її виробництво передбачає дуже велику кількість професійних знань, – зауважила вона. – Якщо мова йде про професійне картоплярство, то це, по-перше, сертифікований насіннєвий матеріал, спеціальна картопляна техніка, спеціальний агроном, система живлення, зрошення, спеціальний комбайн, який буде викопувати цю картоплю делікатно. Якщо ви навчилися професійно її вирощувати, так, для вас це прибутковий бізнес».

Найбільше для картоплярства підходить північ та Захід України, через більшу кількість опадів.  За попередніми даними, врожайність вже більша на 20–30%, ніж минулорічна. Це тому, що минулорічний рік був дуже невдалий, бо було сухо, спекотно, важко виростити та копати.
Вартість української картоплі залежить великою мірою від європейської картоплі. 

«Зараз в Європі перевиробництво картоплі, ціна мінімальна, вона нижча, ніж та ціна, яка є в Україні».

Читайте також: Європейські інвестори хочуть вкластися в завод картопляного пюре на Волині