Щороку внутрішній ринок органічної продукції розширюється на 60-100%

Щороку внутрішній ринок органічної продукції розширюється на 60-100%. Найбільше сільськогосподарських підприємств, що спеціалізуються на виробництві органічної продукції, розташовано в Одеській, Київській, Полтавській, Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Житомирській областях.
Про це у своїй статті в журналі The Ukrainian Farmer пише Ярослав Цимбал, кандидат сільськогосподарських наук, старший дослідник ННЦ «ІЗ НААН».
«Для успішного ведення органічного виробництва дуже важливо забезпечити достатній рівень родючості ґрунту. У зв’язку із цим актуальним є вивчення ефективності біологізації сівозмін завдяки застосуванню різних систем удобрення органічного спрямування (сидерати, побічна продукція попередників, біодобрива та їх комплекси)»,
– зазначає науковець.
За його словами, високорозвинуті країни вже кілька десятиліть ідуть шляхом біологізації та екологізації землеробства, тобто застосовують біологічне, біодинамічне, органічне й інші види систем землеробства.
Нагадаємо, українські науковці розробляють ефективні короткоротаційні сівозміни для органічного землеробства.