Конотопська фермерка вирощує народні сорти томату і перцю

Фермерське господарство «ЗДОРОВО-СМАЧНО» (Сумська область), яке спочатку вирощувало гібриди томатів і солодкого перцю відомих компаній, додало до лінійки сорти народної селекції.
Про це у своїй статті в журналі «Плантатор» розповіла Інна Пащенко, засновниця господарства.
«В результаті накопичилось понад 200 сортів томатів і понад 60 сортів перцю, – написала вона. – Серед них було багато схожих під різними назвами – таке часто трапляється. Гібриди, звісно, краще себе проявляють у певних умовах, але фермер у такому випадку стає залежним від насіння. Тому я відібрала для постійного вирощування 25 найбільш стабільних сортів».
Також господарство вирощує на невеликих площах овочі борщового набору, гострий перець (мексиканські халапеньо), спаржу, часник, гарбузи, ароматичні і лікарські трави для переробки та виготовлення чаїв.
Читайте також: Конотопська фермерка налагодила круглорічний продаж тепличних овочів в ОСББ