Овочі-Ягоди-Сад

На Черкащині будують завод з виробництва картоплі фрі

На Черкащині будують завод з виробництва картоплі фрі

На Черкащині компанія «Потейто Агро» зводить завод з переробки картоплі на картопляне борошно та фрі. Потужність підприємства становитиме 150–180 тис. т на рік. Наразі об’єкт у процесі будівництва, частину обладнання вже доставили.

Про це повідомляє AgroPortal.ua з посиланням на директорку ТОВ «Потейто Агро» Ольгу Лонську.

За словами Лонської, у Державному реєстрі України насіннєвого матеріалу для картоплі фрі нині є лише 2–3 сорти. 

«Ми підбираємо інші сорти, які пройдуть випробування, щоб зрозуміти, чи підходять вони для вирощування на наших полях. В Україні практично ніхто не займається вирощуванням картоплі для виробництва фрі, тому ми вирішили отримати цей досвід разом з колегами та Українською асоціацією виробників картоплі», – зазначила вона.

Цього сезону частину врожаю планують переробити на суху суміш (картопляне борошно). Запуск відповідної лінії очікують на початку 2026 року.

Читайте також: Європейський ринок картоплі є на межі кризи перевиробництва