В Україні створять 5 базових підприємств для переробки фундука

В Українській горіховій асоціації прагнуть створити 5 базових заводів із переробки фундука (розкол, бланшування) в основних регіонах України.
Таку стратегічну задачу горіхової галузі зазначив у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» Геннадій Юдін, президент Української горіхової асоціації.
«Ціль цієї задачі – організація якісного зберігання та системного експорту очищеного горіха без шкарлупи, – зауважив він. – У наших планах співпрацювати з Мінекономіки у напрямку того, щоб включити придбання переробного горіхового обладнання у державну програму з надання грантів для виробництв переробної промисловості (Постанова Уряду №739)».
За словами Юдіна, найбільші виробники та переробники фундука в Україні на сьогодні – це підприємство «Філберт» з Одещини та закарпатське підприємство «Континент». Продукція цих підприємств вже може конкурувати з продукцією Ferrero. Виробники представлені на найбільших профільних виставках Sial, Anuga та Gulfood.
Читайте також: Через зміну клімату італійські сорти фундука добре ростуть в Україні