Надто висока температура зберігання лохини позбавляє її хрусткості

При зберіганні в звичайній повітряній атмосфері протягом 6 тижнів при температурі +2°C змінюють текстуру ягоди, що у свою чергу знижує її еластичність, а значить, призводить до втрати хрусткості. Крім того, ягоди можуть стати липкими, борошнистими і втратити смак.
Про це йдеться у статті журналу «Садівництво по-українськи».
У контрольованих або модифікованих умовах атмосфери (CA або MA відповідно) підвищений рівень CO2 може сприяти пригніченню грибкового гниття і затримці розм’якшення. Однак концентрації вище 15-20% призведуть до втрати смаку і утворення неприємного запаху, підкреслюють експерти освітньо-консультаційної платформи FreshKnowledge (Нідерланди).
Застосування знижених рівнів O2 (до 6%) може підтримувати якість за рахунок придушення вироблення етилену і зниження швидкості дозрівання. Якою мірою будуть проявлятися ці ефекти, залежить від декількох факторів, наприклад, зрілості ягід при зборі врожаю.
Читайте також: Органічні кислоти пригнічують мікроорганізми на лохині