Вітчизняної груші не вистачає до травня, фермер збільшує сад

Фермерське господарство «Макосад» (Чернівецька область) восени планує досадити плантацію груші. Адже протягом з початку березня до початку травня на ринку не вистачає вітчизняних плодів.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Владислав Макаренко, співвласник господарства.
«Ми виходимо з економічних розрахунків, – пояснив він. – Наприклад, у наших запасах на цей момент, як правило, залишається приблизно 20% урожаю груші, і до початку березня вони вичерпуються. Але ринок ще цілий березень і квітень, аж до початку травня потребує грушу. Логічно було б збільшити її виробництво. Звісно сезон на сезон може не приходитись, але саме така загальна тенденція зберігається в останні десять років».
Цього року господарство також планує почати будівництво власного фруктосховища – до цього лише орендували потужності. Крім того, для груші потрібна буде окрема сортувальна лінія, а якщо взяти комбіновану, то можна буде ще підсилити й сортування яблук.
Читайте також: Чернівецький садівник прагне створити облспілку виробників органічної продукції