Перший італійський виробник почав вирощувати білу полуницю

Італійський виробник Gentile Group на 1 га почав вирощувати білу полуницю, планує зібрати врожай понад 70 тонн.
Про це повідомляє HortiDaily.
«Агрономічний менеджмент потребує особливої уваги, оскільки це делікатний фрукт, який потребує спеціальних технологій для збереження його свіжості та якості. Ціна на ринку висока, ми говоримо про 28 євро/кг (3,50 євро за упаковку 125 г), але ми очікуємо, що вона знизиться найближчими тижнями, коли доступність збільшиться», – розповів Лоріс Джентіле, засновник Gentile Group.
Франческа Квінто, співзасновник компанії, додає, що «ми є першою італійською компанією, яка експериментувала з цим цікавим сортом полуниці, і інтерес, який він викликав у наших клієнтів, є дуже високим. Ми використовуємо формат продажу 8×125, оскільки це продукт преміум-класу: 6-8 ягід ретельно відбираються, що гарантує високу якість для споживачів. Ми також маємо спеціальний графічний дизайн із синьою торговою етикеткою, щоб підкреслити типову яскравість і чистота фруктів».
Зазначають, що орім естетичної та органолептичної цінності, біла полуниця також стає гарним вибором для тих, хто страждає від харчової алергії та непереносимості, завдяки зниженому вмісту білка алергену А1 Fragaria, відповідального за більшість алергічних реакцій на червону полуницю.
«Нещодавні дослідження підтверджують, що рівень цього алергену в білій полуниці в 7 разів нижчий, ніж у червоних сортах, що робить її потенційно більш придатною для тих, хто має непереносимість або алергію на червону полуницю. Маючи це на увазі, біла полуниця готується завоювати ринок, оскільки вона пропонує ексклюзивну та вишукану альтернативу для найдопитливіших смаків і тих, хто шукає фрукти з неперевершеним смаком, з потенціалом. користь також для алергіків», – підкреслили у Gentile Group.
Читайте також: Китайський виробник експортуватиме білу суницю на Близький Схід