Абрикоса стійкіша до заморозків за зерняткові, – фермер

Минулої весни плоди абрикоси розміром 1,5 см витримали температуру до -8°C.
Таким спостереженням у своєму саду поділився Іван Ярмолюк, власник ФГ «Відродження» (Дніпропетровська область) на сторінках журналу «Садівництво по-українськи».
«Є думка, що зав’язь кісточкових культур набагато примхливіша до приморозків, ніж у яблуні й груші, тому навіть я, маючи певний стаж садівника, був здивований, – наголосив він. – Ця культура виявилася набагато стійкішою за зерняткові».
За словами експерта, є сорти абрикоси і персика більш витриваліші до значних весняних і літніх опадів та коливання температур.
«Тому зверну увагу тих, хто сьогодні замислюється, що посадити у найближчий сезон, саме на абрикосу, – зазначив Іван Ярмолюк. – Це тільки минулого сезону ми її наїлися, а зазвичай абрикосів завжди замало через вимерзання та інші проблеми. Проте навіть у рік, коли їх багато, гарний товар все одно коштує дорого – від 50 грн/кг».
Читайте також: Одеський фермер розширює абрикосові сади