Овочі-Ягоди-Сад

На Херсонщині відбудовують консервний завод

На Херсонщині відбудовують консервний завод

Консервний завод – ФОП «Червєнков» (ТМ «Дем’янович») на Херсонщині за час окупації зазнав втрат на 35 млн грн, але зараз відновлюється і запускає лінію з консервації овочів.

Про це повідомляють у Мінагрополітики.

Зазначають, що нині на підприємстві виробляють та реалізують соки, зелений горошок, томатну пасту, квасолю, консервовані огірки і томати, різні салати, м’ясні і солодкі групи та інше. Вся продукція в скляних банках та без синтетичних консервантів, барвників, ароматизаторів і ГМО. До війни підприємство виробляло 600 тонн продукції в місяць, але за час окупації зазнало чималих втрат (на понад 35 млн гривень). 

«Попри все керівництво не здається і вже відбудовують завод та запускають лінію з консервації овочевої продукції. Такі підприємства – надихають. Адже не лише продовжують працювати і вірити в мирне майбутнє України, а й наповнюють бюджет воюючої країни», – розповів міністр агрополітики Віталій Коваль, який у рамках робочої поїздки на південь ознайомився з роботою підприємства.

Також Міністр наголосив: важливо, аби підприємства, які формують додану вартість, розвивалися і масштабувалися. Мета Мінагрополітики – розвинути глибинну переробку. Україна має експортувати не просто сировину за кордон, а готову продукцію та перетворитися з аграрної на агроіндустріальну державу.

Читайте також: Консервовані горошок, кукурудзу та квасолю експортують в Італію та Францію