Експерт розповів про цікаві види капусти для маленьких господарств
Нещодавно в Україні з’явилися господарства, які займаються зберіганням савойської капусти та вирощуванням листової капусти кале (кейлу).
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» розповів Павло Булгаков, міжнародний консультант із зберігання плодоовочевої продукції.
«Савойська вважається найбільш складною у зберіганні серед інших типів капусти, – підкреслив він, – і у південних регіонах України до цього часу ніхто не ставив перед собою таку задачу».
Ще один капустяний тренд останніх років, який описує Булгаков, – капуста кале (або кейл, кучерява капуста). За словами експерта, її у принципі не треба зберігати, бо вона добре переносе заморозки в полі і на смак солодша й ароматніша саме після впливу морозу.
«Судячи по майже 1 млн переглядів ролику з цією капустою на моєму каналі PashBul у мережі Tik-Tok, інтерес до кале з боку роздрібного покупця в Україні зростає, – додав Павло Булгаков. – У масове виробництво цей вид не піде, проте у якості нішевої культури, до речі, дуже корисної, маленьке господарство його може успішно вирощувати».
Читайте також: У Нідерландах з’явиться гострокачанний сорт савойської капусти