Брак вітаміну В2 спричиняє високу ембріональну смертність у курей-несучок
Вітамін В2 (рибофлавін) є складовою частиною ферментів, що беруть участь у окислювально-відновних процесах, синтезі білків, жирів і вуглеводів. Він потрібен птиці для утворення еритроцитів, антитіл, а також для функціонування нервової системи, пише журнал «Наше птахівництво».
Через дефіцит рибофлавіну ріст курчат затримується, вони втрачають апетит, спостерігаються паралічі та проноси. У курей-несучок фіксується висока ембріональна смертність.
Найліпшими джерелами вітаміну В2 є дріжджі, зелені корми, трав’яне борошно й висівки.
Як повідомлялося, холін запобігає жировій дистрофії печінки птиці.