Тваринництво

В Україні близько 20-25% молочної продукції ‒ фальсифікат

В Україні близько 20-25% молочної продукції ‒ фальсифікат

Під час війни в Україні зросло виробництво фальсифікованих молочних продуктів, що є найбільшою проблемою галузі.

На цьому наголосив голова ради директорів Спілки молочних підприємств України (СМПУ) Вадим Чагаровський під час Всеукраїнського практичного форуму «Молочна ферма».

«Держава скасувала планові перевірки, чим скористалися несумлінні виробники, переробники, ‒ зазначив він. ‒ І сьогодні, за оцінкою СМПУ, близько 20% молочного ринку України ‒ в тіні. Обсяг фальсифікованої молочної продукції ‒ близько 20-25%».

Нагадаємо, що на початку цього року частка фальсифікованої молочної продукції на ринку оцінювалася близько 10%.