За зберігання цибулі насипом треба вирівняти температуру у камері
При поступовому завантаженні картоплі та цибулі в камеру, наприклад, протягом тижня, експерти радять включати внутрішню вентиляцію для вирівнювання температури продукту.
Про це пише у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» Олесь Капітанчук, керівник компанії ТОВ «Толсма Текнік», що постачає обладнання для зберігання овочів.
«Зовнішня температура може коливатись, і різні партії можуть заходити в камеру з різними температурами, – пояснив він. – Перед подальшим впливом на масив завантажених овочів необхідно вирівняти їх температуру, що є критично важливим для зберігання насипом, хоча менш актуальним для контейнерів».
Раніше ми писали, що картоплю та особливо моркву краще зберігати із грунтом, що може складати до 5% загальної ваги, адже грунт допомагає зберегти мікроклімат і зменшити висихання.