«Черрі диня» може зробити революцію в галузі
Ізраїльська компанія Superfruiter, яка займається виробництвом насіння дині, працює над ще одним сегментом: сортом дині Superfruiter із їстівною шкіркою, розміром 150-300 г, яку можна їсти як яблуко.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Ми називаємо це «черрі динею» і віримо, що воно може революціонізувати фруктову індустрію, подібно до того, як помідори черрі зробили для помідорів», — заявляє Яель Альтер, генеральний директор Superfruiter.
Компанія працює над двома видами: Piel de Sapo (PDS) і Yellow Canary (YC).
Плоди PDS вагою від 700 до 1000 г, дуже солодкі, з тривалим терміном зберігання понад 30 днів та хрусткою текстурою. YC має важить від 800 до 1200 г, має помаранчеву м’якоть, хрумку текстуру і також тривалий термін зберігання. У наступному сезоні обіцяють представити ще 5 сортів на основі цих двох типів.
«Ми віримо, що галузь баштанних культур слідуватиме тенденції, яка спостерігається у помідорів і перцю, і перейде від вирощування у відкритому грунті до захищених середовищ. Оскільки дині Superfruiter невеликі, з кількома плодами на рослині, 3-4 набори плодів на рослину, порівняно з звичайними динями, які мають 1-4 плоди на рослині, ми очікуємо, що найкращий спосіб вирощувати їх у захищеному середовищі, вертикально. Цей метод полегшить збір урожаю, максимізує виробництво плодів і підтримує преміальну якість», — зазначив Яель Альтер.
За його словами, виробники зацікавлені в дині Superfruiter через кілька факторів: вища врожайність 6 тонн на 1000 кв.м проти 4 тонн на 1000 кв.м для аналогічних сортів; плоди преміум-класу, які можна продавати на одиницю, а не на вагу; тривалий період збору врожаю, що призводить до подовження маркетингового сезону та тривалий термін зберігання.
Читайте також: Мініовочі перетворюються на стійкий тренд в Україні