Агрономія

У ЄС прогнозують найнижчий урожай пшениці з 2018 року, проблеми також із якістю зерна

У ЄС прогнозують найнижчий урожай пшениці з 2018 року, проблеми також із якістю зерна

Оцінки європейського виробництва пшениці впали цього тижня, оскільки врожайність продовжує бути нижчою, ніж очікувалося у провідних виробників у Франції та Німеччині. Це спричинено постійним дощем протягом ключових періодів для розвитку рослин та збору врожаю.

Про це інформує Мінагрополітики з посиланням на AHDB.

Нижчі оцінки цього тижня від приватних прогнозистів, Іноземної сільськогосподарської служби Міністерства сільського господарства США (FAS) та урядів Франції та Німеччини показують складну картину.

По всьому ЄС виробництво м’якої пшениці зараз становить близько 116,5 млн тонн, кажуть у Stratégie Grains. Це на 5,8 млн тонн менше, ніж у попередньому прогнозі компанії, і може стати найнижчим урожаєм пшениці з 2018 року (114,8 млн тонн за даними Єврокомісії). Компанія також підкреслила проблеми якості зерна.

Також за оцінкою Stratégie Grains урожай ячменю в ЄС перевищить урожай 2023 року. Але зараз цей показник нижчий від середнього за п’ять років. І FAS, і Stratégie Grain ставлять виробництво кукурудзи приблизно на 60 млн тонн нижче від торішнього, попри більшу площу посівів.

Нагадаємо, в Україні цього року пшениці обмолочено 4,9 млн га (100%), і намолочено 22,3 млн тонн.