Овочі-Ягоди-Сад

Садівники рекомендують представляти яблука на полицях за смаком

Садівники рекомендують представляти яблука на полицях за смаком

Найбільший нідерландський садівничий  кооператив FruitMasters провів дослідження з агентством Essensor і Вагенінзьким університетом та випустив новий смаковий гід з метою стандартизації яблучного асортименту на полицях. На думку садівників, це стимулюватиме покупців спробувати новий смак та збільшуватиме продажі.

Про це повідомляє Fruitnet.

Найбільший у Нідерландах фруктовий кооператив FruitMasters прагне встановити новий стандарт для яблук у магазинах, запустивши довідник смаків для початку сезону.

За словами представників FruitMasters, наразі використовуються різні класифікації для сегментації смаку яблук, що призводить до плутанини як серед споживачів, так і серед роздрібних торговців.

«На ринку виникла потреба стандартизувати цю сегментацію на основі ретельного дослідження», – йдеться в повідомленні. «Саме тому FruitMasters звернувся до дослідницького агентства Essensor та Wageningen University & Research для проведення масштабних досліджень характеристик понад 40 сортів яблук. Після вимірювання таких об’єктивних характеристик, як твердість, вміст цукру та кислоти в яблуках, було проведено подальше дослідження їх смаку».

Essensor використовував комісію з 13 навчених гурманів із великим досвідом у сенсорній сфері, яка склала список атрибутів, включаючи такі терміни, як квітковий аромат, смак і мед, подібні до смакових характеристик, які використовуються для вина.

«Це призвело до детальної сегментації з 71 різним смаковим аспектом, розділеним на сім категорій, включаючи відчуття в роті, аромати та післясмак», — розповіли у FruitMasters. «Після цих тестів смаку 241 споживач оцінив яблука, що дало цінну інформацію про причини, чому певний сегмент яблук цінується чи ні, і який тип споживачів».

У кооперативі заявили, що випробування на смак заохотить споживачів, які часто дотримуються свого звичного вибору, спробувати нові сорти яблук, які можуть краще відповідати їхнім смаковим уподобанням або є місцевою альтернативою імпортному яблуку.

Читайте також: Ціни на яблука найвищі за 7 останніх років