Техніка

Система навігації тракторів New Holland отримала нагороду EIMA

Система навігації тракторів New Holland отримала нагороду EIMA

Вдосконалена система навігації, розроблена для тракторів спеціального призначення New Holland T4 FNV, отримала нагороду «Технічна інновація» напередодні листопадової міжнародної виставки сільськогосподарської техніки EIMA. 

Про це повідомляє пресслужба New Holland.

Система навігації Advanced Vision Assisted Guidance заснована на LiDAR і керує рухом як в рядках, так і на розворотних полосах, на додаток до управління причіпними агрегатами. Як наслідок, вона ефективна у випадках, коли системи на основі GPS застосувати неможливо. 

«Серед переваг – підвищена безпека і комфорт завдяки зниженню втоми операторів, що дозволяє приділяти більше уваги роботі машини. Ця технологія може допомогти утримати досвідчених операторів, позбавивши їх необхідності виконувати повторювані і важкі завдання, а також надати значну підтримку менш кваліфікованим. Підвищена точність також означає зниження екологічних ризиків і підвищення продуктивності завдяки оптимізованому використанню добрив і засобів захисту рослин на основі реальних агрономічних умов у садах чи виноградниках», – пояснюють виробники. 

Система базується виключно на технології датчиків LIDAR, використовуючи алгоритми одночасної локалізації та картографування, а відсутність необхідності використання GPS виключає ризик помилок та інцидентів, спричинених втратою сигналу GPS через такі фактори, як навіси, сітки, теплиці, що знаходяться поблизу, або круті косогори.

Карло Ламбро, президент бренду New Holland, зауважив: «Для нас велика честь отримати нагороду EIMA за розробку, яка є чітким кроком до подальшої автоматизації спільної роботи тракторів і причіпних агрегатів для підтримки сільгоспвиробників. Це підкреслює наше прагнення інвестувати в технології автоматизації та розвивати їх, а також наші постійні зусилля в галузі досліджень і розробок, спрямовані на підтримку повсякденної роботи аграріїв. Такі нагороди не лише підтверджують нашу відданість справі, але й мотивують нас продовжувати розширювати межі інновацій, щоб краще служити нашим клієнтам».

Читайте також: Трактори New Holland T5 Dual Command отримали свіжий дизайн та нові функції