Світові ціни на цукор зросли на 10,4%
Індекс цін на цукор ФАО у вересні становив у середньому 125,7 пункту, що на 11,9 пункту (10,4 відсотка) вище порівняно із серпнем, але на 37 пунктів (22,7 відсотка) нижче, ніж роком раніше.
Про це йдеться у щомісячному зведенні Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО),
«Вересневе зростання було викликане побоюваннями щодо скорочення пропозиції на світовому ринку у майбутньому сезоні 2024–2025 років. Основним фактором зростання світових цін на цукор стало погіршення перспектив на врожай у Бразилії через тривалу посушливу погоду та пожежі, які наприкінці серпня пошкодили поля цукрової тростини», – констатують у ФАО.
В аналітичному звіті також припускають, що спільному зростанню світових цін на цукор сприяли побоювання, що рішення уряду Індії зняти обмеження на використання цукрової тростини для виробництва етанолу може вплинути на обсяги експорту цукру з цієї країни.
Нагадаємо, цукор, соки та пшениця – лідери експортованої агропродукції.